Рецепт національної болгарської страви «Чушка – бюрек» або, як би висловився справжній Болгарин «п’лнені чушки»
Запікаємо болгарські перці. Можна скористатися спеціальним девайсом – «чушкопек» – важкий циліндр з отвором, куди поміщають сирий перець, а дістають вже готовий до вживання. Але так само можна і просто запекти в духовці ну або на грилі.
Для цієї страви підійде будь-який сорт перцю, але краще знайти червоний, великий сорта Капія – м’ясистий і з сильним ароматом.
Перед запіканням очищаюємо перець від нутрощів, а вже після знімаємо шкірку.
Начиняємо наш перчик по болгарськи:
-бринза
-зелень (за смаком)
-сире яйце
-часник
– так само в начинку можна додати шматочки помідора або того ж перцю.
Наповнюємо наші запечені перці начинкою і відправляємо у духовку на 15 хвилин.
Після паніруємо наші перці в борошні – яйці – панірувальних сухарях (по черзі) і обсмажуємо на сковороді до рум’яної скоринки! І вуаля – можна їсти) Смачного!!! Добър апетит!!!