Рецепт національної болгарської страви «Чушка – бюрек»

Рецепт національної болгарської страви «Чушка – бюрек» або, як би висловився справжній Болгарин «п’лнені чушки»

Запікаємо болгарські перці. Можна скористатися спеціальним девайсом – «чушкопек» – важкий циліндр з отвором, куди поміщають сирий перець, а дістають вже готовий до вживання. Але так само можна і просто запекти в духовці ну або на грилі.

Для цієї страви підійде будь-який сорт перцю, але краще знайти червоний, великий сорта Капія – м’ясистий і з сильним ароматом.

Перед запіканням очищаюємо перець від нутрощів, а вже після знімаємо шкірку.

Начиняємо наш перчик по болгарськи:

-бринза

-зелень (за смаком)

-сире яйце

-часник

– так само в начинку можна додати шматочки помідора або того ж перцю.

Наповнюємо наші запечені перці начинкою і відправляємо у духовку на 15 хвилин.

Після паніруємо наші перці в борошні – яйці – панірувальних сухарях (по черзі) і обсмажуємо на сковороді до рум’яної скоринки! І вуаля – можна їсти) Смачного!!!  Добър апетит!!!